Game Hub Denmark

News

FOLLOW US

NEWS

What's going on at the INCUBATOR?

 

Latest Tweets

 

Game Hub Denmark virksomheder til Game Connection i Paris

 

De tre Game Hub Denmark virksomheder Acrylec, Archon og Ablaze besøgte den store årlige konference Game Connection i Paris, d. 1 – 3. november. Målet var at finde  samarbejdspartnere i den internationale spilindustri.

Game Connection Paris er en årlig international konference hvor mere end 2700 spiludviklere, publishers, distributører og servicevirksomheder mødes for at netværke og finde samarbejdspartnere. Iværksættermiljøet Game Hub Denmark i Grenaa sendte i år 3 virksomheder afsted på turen for at finde udgivere og samarbejdspartnere til udviklingen af deres spilproduktioner.  Turen har været mulig med økonomisk støtte fra sponsorerne i det lokale businessnetværk GameBusiness i Grenaa.

image002.png

Peter Witt fra Acrylec og Anders Ljungquist fra Ablaze deltog begge i konferencen. Det var deres første besøg på Game Connection, og første gang de skulle prøve kræfter med at forberede og gennemføre professionelle forretningsmøder. Begge fortæller, at de fået stort udbytte af arrangementet – blandt andet kontakt til en række ”publishers”, som kan hjælpe dem med at få udgivet deres spil, samt andre spiludviklere, grafikere og lyddesignere.

Virksomhederne er i fuld gang med forskellige spilproduktioner - Acrylec med spillet ”Chase”, og Ablaze med ”Gift of Parthrax”, og de mener begge at det var afgørende for deres deltagelse på Game Connection at de havde konkrete spil med til møderne.

”Jeg viste spillet frem hver gang jeg havde møder under Game Connection. Når man skal til sådan nogle events er det vigtigt at have noget spilbart. Det er ikke nok bare at vise en idé – Publishers vil hellere se noget der er klart til at blive lanceret inden for et par måneder. Så kan de se, at man kan levere produktet, og det jo dem, der satser penge på at investere i det. Hvis man bare fremlægger en idé, får man ofte et nej. Det er lidt risikabelt at investere i en idé alene.” fortæller Anders Ljungqvist.

Peter Witt fra Acrylec fik nogle rigtig gode aftaler med hjem i forhold til deres spil Chase:

 ”Vi havde en aftale med et spilfirma der hedder Air Console, om at få det udgivet hos dem, og så talte vi med en virksomhed der hedder Photon, som udvikler Online Multiplayer Spil. De endte med at give os et rigtig godt tilbud, som kan hjælpe os med udviklingen af spillet”.

 

Nyttige kontakter

De er begge enige om at det har været spændende og meget udbytterigt for dem at deltage i Game Connection, og begge virksomheder har fået helt konkrete tilbud med hjem i bagagen, som de nu skal arbejde videre med.

Anders Ljungquist har for eksempel en række møder, han skal følge op på

 ”Det var meget gavnligt for os at være afsted. Jeg var spændt på hvad vi kunne få ud af det som nystartet virksomhed, men jeg er kommet hjem nu med en liste på 22 mennesker jeg skal have skrevet til – heraf 8 publishers. En har allerede meldt tilbage til mig, med en NDA (NON-disclosure agreement) som jeg skal skrive under på. Hvis jeg skriver under på den, må jeg aldrig nogensinde nævne hvem jeg samarbejder med, men det er sådan det er”

Peter Witt har haft samme positive oplevelse:

 Det var fantastisk at prøve at være med. Nu har jeg prøvet at have møde med en publisher, og jeg har set at det ikke er så skræmmende som jeg troede. Nu er jeg forberedt til næste gang og har gjort mig nogle erfaringer og fået nogle aftaler med hjem oven i købet.

 Efter hjemkomsten har virksomhederne travlt med at følge op på de mange møder. Der skal træffes store beslutninger, som kan være afgørende for deres fremtid.

 ”Det var meget spændende. Jeg håber de næste 14 dage bringer noget godt med sig. Jeg sidder og laver budget lige nu, for det kræver en publisher jo. De vil se hvor mange penge vi skal bruge til at lave spillet færdigt. Jeg skriver også til grafikere rundt om i vores internationale netværk for at finde ud af hvor mange penge vi skal bruge på grafik. Det var nogle hektiske dage” fortæller Anders

For Peter og resten af holdet på Acrylec, er det store spørgsmål nu; skal vores spil udgives nu, og hvem skal vi eventuelt vælge at samarbejde med?

 Nu er vi ved at beslutte hvad vi skal gøre i forhold til ”Chase” – skal vi udgive på Air Console nu eller Photon senere? Hvis vi venter med at udgive, kan det potentielt være et bedre spil vi kan få lavet. Er det klogt at udgive spillet nu – det er det mest presserende spørgsmål lige nu. I forhold til prototypen handler det om, at vi skal videreudvikle  konceptet så det bliver mere gennemarbejdet, og så skal vi have fastlagt en stil. Vi vil gerne have en grafiker som vi kan samarbejde med på hele projektet men nu må vi se, om det er muligt.

 
Marie Haagensen