Game Hub Denmark

News

FOLLOW US

NEWS

What's going on at the INCUBATOR?

 

Latest Tweets

 

Norddjurs og Game Hub Denmark besøger SGC

 

I efterårsferien tog en delegation fra Norddjurs Kommune, ledet af borgmester Jan Petersen, på inspirationstur til Sweden Game Conference i Skövde sammen med Grenaas spil- inkubationsmiljø Game Hub Denmark. Målet med turen var at indsamle inspiration til, hvordan Norddjurs Kommune kan støtte op om vækstpotentialet i Grenaa.

Mere end 1000 lokale og internationale spiludviklere, branchefolk og andre computerspilinteresserede var i sidste uge samlet på den årlige ”Sweden Game Conference” i den lille by Skövde i Nordsverige. Konferencen er arrangeret af den svenske spilorganisation Sweden Game Arena, som både omfatter iværksættermiljøet Gothia Science Park med mere end 40 spilvirksomheder og University of Skövde, som tilbyder en række forskellige spiluddannelser på bachelor- og kandidatniveau.  Universitet har ca. 500 studerende.

Norddjurs Kommunes Borgmester Jan Petersen sammen med nogle af vores spiludviklere

Norddjurs Kommunes Borgmester Jan Petersen sammen med nogle af vores spiludviklere

Grenaas lokale iværksættermiljø Game Hub Denmark havde inviteret en delegation fra Norddjurs Kommune med borgmester Jan Petersen i spidsen på inspirationstur til Skövde og konferencen, for at de kunne få indsigt i hvordan byen har udviklet sig fra en by med traditionel industri, til en by med fokus på videregående uddannelser og fastholdelse af færdiguddannede studerende – en viden som skal anvendes til at styrke det lokale erhvervsliv i Grenaa.

Game Hub Denmark har allerede et tæt samarbejde med Sweden Game Arena i gennem deres deltagelse i det fælles EU-støttede projekt Game Hub Scandinavia – et projekt som har til formål at styrke spilinkubationsmiljøerne i Skandinavien.

Mikkel Fledelius Jensen, der er projektleder for Game Hub Denmark, håber på at turen vil lede til et tættere samarbejde mellem spil-projektet og Norddjurs Kommune.

”Vi håber, at samarbejdet vil bidrage aktivt til udviklingen af et økosystem. Det vil både være til gavn for kommunen, da de skaber nye arbejdspladser og får nye iværksættere, samt Game Hub Denmark i kraft af en stærk samarbejdspartner,” udtaler Mikkel Fledelius.
 

Erfaringsudveksling og spil på programmet

Onsdag besøgte delegationen Skövdes borgmester Katarina Jonsson, for at få indsigt i kommunens samarbejde med den lokale spilindustri, og for at etablere en fælles politisk platform hvor man kunne udveksle erfaringer i forhold til kommunens bidrag til netop denne type erhvervsudvikling.

Skövde Kommune har allerede i flere år haft et tæt samarbejde med Sweden Game Arena, og målet med besøget var at få en dybere indsigt i, hvordan et sådant samarbejde kan se ud. Skövde er interessant for Norddjurs Kommune, fordi den størrelses- og erhvervsmæssigt har mange lighedspunkter med Grenaa. 

 For borgmester Jan Petersen, er der ingen tvivl om, at besøget har givet inspiration til, hvordan man kan arbejde videre med Grenaas potentiale:

”Når vi kommer hjem, så er vi i hvert fald klogere på, hvad de næste ryk er, og hvor vi som kommune strategisk skal understøtte erhvervspotentialet, der gemmer sig i dette. Jeg tror, vi har fat i noget som kommune, der kan blive rigtigt stort – og få national betydning”

Torsdag bød på et besøg på selve konferencen, hvor borgmesteren blandt andet fik lejlighed til at prøve de mange spil som var udstillet på Konferencens messeområde – her i blandt nogle af spillene fra Game Hub Denmarks egne virksomheder.

”Bundlinjen for mig er at disse to dage har været en ekstrem god investering.”

opsummerer Jan Petersen besøget i Skövde. 

 
Marie Haagensen